Valamelyik nap tévében Bangó Margitot faggatták ételek kapcsán. Akkor hallottam, hogy ez az egyik kedvence. Ha igen, akkor nosza! Vegyük csak elő a guglit, oszt nézzünk bele, mit is mond róla?
Naná, hogy van bőven recept. Ezért többet összeolvasva készítettem el a sajátomat.
A nokedlit viszont úgy készítettem el, mint eddig soha! A receptet Sherpa konyhájában olvastam, és majdnem úgy is készítettem el.
Nos, jó háromnegyed kiló savanyú káposzta levét alaposan kifacsartam, és a káposztát apró darabokra vágtam, hogy ne legyenek hosszú szálak.
Egy jókora darab kolbászt (lágy kellett volna, de kemény, füstölt kolbászt hozott a bevásárlási illetékes) apróra vágtam, kevés olajon megpirítottam, majd a káposztát rádobtam, elkevertem, és fedő alatt puhára dinszteltem. A sóval csínján bántam, de a borsot nem sajnáltam tőle.
Amíg párolódott, elkészítettem a nokedlit:
A robotgép táljába ütöttem két tojást, adtam hozzá két deci tejet, és ugyanannyi szódát. Habosra kevertem, sóztam, majd elkezdtem a lisztet csurgatni hozzá. Amikor megfelelő sűrűségű lett, kiszaggattam. Nos, nagyon finom nokedlit kaptam, ezt beleforgattam a káposztába, tálaltam, és jól megettük.
Üdítő kaja karácsony és a sok húsétel után.
2011.12.29. 08:06
Káposztás nokedli
Címkék: savanyú káposzta káposzta kolbász füstölt nokedli füstölt kolbász
1 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://tengerisalata.blog.hu/api/trackback/id/tr23503528
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.01.11. 19:16:12
Hasonló feltéttel káposztás sztrapacska :)sajatkezuleg.blog.hu/2010/12/15/sztrapacska_6
Utolsó kommentek