Ahogy olvasom a gasztroblogokat egyre másra jönnek a sütőtök levesek. Hát akkor nekem is ki kell rukkolnom eggyel. Az a helyzet, hogy túlzottan nem lehet cifrázni, legfeljebb a "feltétben" vannak különbségek, és néha a tök előkészítésében.
Nos az enyém a sütőbensülttököslevescsaládhoz...
A tököt nagy darabokra vágom, és most jön az egyik trükk amit Food and Wine-nál olvastam: a tököt megszórtam fahéjjal és rácsorgattam mindegyikre egy kis mézet. Amikor megsült, a belét kikapartam, majd ment a főzőlábosba. Hozzáadtam egy kisebb hagymát, pár kanál tejfölt, egy deci száraz fehérbort, és kevés vizet. Botmixerrel pürésítettem, feltettem főni, illetve csak éppen összerottyintottam.
Bacon szalonnát ropogósra sütöttem (és ami kevésbé égett meg, azt tettem a levesbe, talán nem kéne főzés közben világhálót böngészni???).
Kevéske olíva olajat csöpögtettem rá (tökmagolajom nincs).
Vacsorára készítettem zöldfűszeres olajban pirított kenyércsíkokat, és azzal ettük.
Utolsó kommentek