Könnyű vacsora tésztanapra. A padlizsán és a paradicsom találkozása egy kis öntettel mindig mennyei! Tehát az alábbit követtem el:
Közepesen vastag kenyeret szeltem, a serpenyőbe némi olíva olajat öntöttem, és szépen megpirítottam. Amikor kész volt, a padlizsánokat vastag karikákra szeltem, és olaj nélkül, a száraz serpenyőben megsütöttem mindkét oldalukat. Időnként szedőlapáttal lenyomtam, közben érezni, mikor puha. Nem kell sok idő...
Amíg pirult elkészítettem az öntetet. Szedtem a kertben mentát, oreganót, görög bazsalikomot, kakukk- és citromfüvet. Egy kefirt öntöttem a tálkába, hozzáadtam két kiskanál tejfelt, kevéske olíva olajat, van jó csípős román mustárom, abból egy kiskanálkányit, sóztam, borsoztam, alaposan elkevertem a zöldfűszerekkel, amihez adtam még két gerezd friss fokhagymát is.
Ezután két szelet padlizsánra tettem egy-egy szelet paradicsomot, leöntöttem az öntettel.
Nagyon finom vacsora volt!
Utolsó kommentek