Az a baj, hogy nem tudom, hogyan lehet németesíteni Aka nevét. Akaer? Olyan hülyén hangzik... az eintopf ugye a németek fradi kajája, amibe: mindent bele!
Nos, ami itt jön, az nekem is csak jött, finom lett, közzéteszem, csak nem tudom, hogyan hívjam, így lett a fenti néven nevezhető egytálétel.
Vettem pár darab, jelesül három felső csirkecombot Akára menet. A kertben meg volt minden, ami belekerült. (A paradicsom is vett, de a kertben van, csak még zöld.)
Tehát a hozzávalók: 3 db. csirkecomb, pár szem újkrumpli, valamilyen káposztalevélből kivágott vastag ér (én kínai kelből nyertem, és az ötletet is ez adta, hogy megcsináljam), paradicsom, paprika, hagyma, zöldhagyma, pirospaprika, curry, csili.
Mit követtem el főzés címszó alatt? A hagymát apróra vágtam, olajra dobtam, megdinszteltem, beledobtam a a combokat, amiket előbb darabokra vágtam (egy darabnak számít a csonton megmaradt kevés húsos is - a kép előterében van), majd hozzáadtam a kínai kel feldarabolt levélerét és a kockára vágott újkrumplit. Sóztam, paprikáztam, adtam hozzá ugyanannyi curryt, mint pirospaprikát, majd apróra vágtam két csilipaprikát és felturbóztam vele. Lefedtem, hagytam párolódni, közben felvágtam egy zöldpaprikát és egy paradicsomot, és belekotortam.
Ha a hús puha, kész a kaja, mert minden zsenge, minden puha, és minden finom! Készítettem hozzá salátát, hát nem mondom, hogy éhes maradtam!
Ez egy hetes bejegyzés volt, amit nem tettem közzé, és közben elkészítettem még egyszer olyan finom volt!
Csakhogy, most azzal kezdtem, hogy köménymagot megpattogtattam az olíva olajon, utána jött a hagyma, valamint a hozzávalók közt a paprika már a kertből való, és tettem rá tejfölt. Na, így se volt rossz!
Utolsó kommentek