Ez most valóban olyan leves, ami teljes egészében az én agyamból pattant ki. Nincs hagyma (csak zöld), nincs rántás, nincs habarás... (csak keményítős, azaz kínai sűrítés).
Az ötletet a 90 napos diéta adta.
Keményítőnapon én viszonylag sok kukoricát eszem, hát csináljunk belőle levest.
Nosza guglizzuk csak meg! Ilyesmiket kaptam: habart leves curryvel, habart leves sajttal, burgonyás krémleves, tejszínes krémleves, sokfélét találtam, csurgott is a nyálam, de mégsem azokat, hanem ezt készítettem el:
A kukorica alapíze édeskés, ezzel jól harmonizál a menta és a citromfű. Márpedig a kert hemzseg ezektől, hát szedtem egy-egy csokorral, apróra vágtam, és kísérőnek adtam hozzá két zsenge zöldhagymát zöldestül fehérestül.
Egy kanál vajon megpirítottam egy kiskanálnyi cukrot, megdinszteltem a zöldeket, felengedtem egy liter húsleveskockából készült lével. Amikor felforrt, beledobtam a konzerv kukoricát a levével együtt, sóztam, fehér borsot adtam hozzá és két spricni balzsamecetet is belenyomtam (ez csak pár csepp!), és puhára főztem. Amikor puha volt, akkor másfél kanál kukoricakeményítővel besűrítettem.
Valami isteni leves kerekedett belőle, és tökéletesen passzol a keményítőnapra!
Utolsó kommentek