Egy-két hozzászólás ihlette ezt a bejegyzést. Azt már tudom, hogyan hívjuk a hogyishívjákot, de most az érdekelne, hogy a (nagy)családban milyen elnevezések keringenek egy-egy étel kapcsán. És az is, hogy miféle extrém dolgot esztek, készítsz, valami családi kalandból kifolyólag...
Hogy értsed miről van szó:
Nagyobbik fiam után mi ismerjük a pacsitírt. Kenjük kenyérre, használjuk főzésre... Hogy mi az? A pecsenyezsír, aminek az alján ott remeg a kocsonyás, barna pecsenyelé.
Mi isszuk a pofeke pávét... a fiamnak így volt értelmes a feketekávé...
A feleségem hozta a családba a fényes kenyeret, ez nem más, mint olyan zsíros kenyér, aminek messziről megmutatták a zsírtól letörölt kést... :-) Magyarán olyan vékonyan van megkenve, ahogyan azt háborús időkben tudták.
Ide tartozhat a cukros kenyér: vízbe mártott szelet kenyér megcukrozva...
Szóval effélék...
Aztán ott a kafikió leves... vajon kitalálod-e, hogy mit hívott a nagy fiam KAFIKIÓ-nak?
Utolsó kommentek